FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci pomažu rad Pravosudne akademije

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva John Ramsden predstavilisu danas projekt "Podrška modernizaciji rada Pravosudne akademije tedaljnja potpora edukaciji sudaca".
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva John Ramsden predstavili su danas projekt "Podrška modernizaciji rada Pravosudne akademije te daljnja potpora edukaciji sudaca".

Projekt vrijedan više od milijun kuna financira britansko Ministarstvo vanjskih poslova, a provodit će se do lipnja iduće godine. Projekt bi trebao omogućiti osposobljavanje predavača - sudaca i državnih odvjetnika koji će kasnije u Pravosudnoj akademiji predavati svojim kolegama.

"Strategija Ministarstva pravosuđa je osposobljavanje specijaliziranih sudaca, a ne osnivanje specijaliziranih i novih sudova", kazala je ministrica pravosuđa te dodala da je pritom od posebne važnosti usavršavanje sudaca i državnih odvjetnika na suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala.

Britanski veleposlanik je kazao da je cilj projekta modernizacija Pravosudne akademije koja je od velike važnosti za edukaciju sudaca i državnih odvjetnika u skladu s europskim standardima.

Ravnateljica Akademije Štefica Stažnik podsjetila je da je ustanova kojoj je na čelu u godinu dana otvorila dva regionalna centra. Dodala je da je u osnivanju i treći regionalni centar, te da se do kraja godine planiraju otvoriti još dva regionalna centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙