FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vojska uhitila bliskog Zarqawijevog suradnika

BAGDAD, 16. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Vojska SAD-a zarobila jevažnog suradnika jordanskog islamističkog militanta Musabaal-Zarqawija, objavio je glasnogovornik vojske SAD-a u četvrtakocjenivši da je to uhićenje veliki udarac pobuni u sjevernom iračkomgradu Mosulu.
BAGDAD, 16. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Vojska SAD-a zarobila je važnog suradnika jordanskog islamističkog militanta Musaba al-Zarqawija, objavio je glasnogovornik vojske SAD-a u četvrtak ocjenivši da je to uhićenje veliki udarac pobuni u sjevernom iračkom gradu Mosulu.

Mohammed Khalif Shaiker, poznat i kao Abu Talha ili mosulski emir, uhićen je u utorak u Mosulu, izjavio je glasnogovornik vojske SAD-a. Glasnogovornik je naveo da Shaiker nije pružio velki otpor no nije naveo mnogo pojedinosti o okolnostima njegova uhićenja.

"Predao se bez borbe unatoč toga što prenosilo da je rekao da se nikad neće predati", rekao je Alston i naveo da su do uhićenja Shaikera dovele dojave mjesnog stanovništva i stalan pritisak.

"To je veliki poraz organizacije Al Kaide u Iraku", izjavio je brigadni general Donald Alston na konferenciji za tisak održanoj u četvrtak. Skupina koju predvodi Zarqawi povezana je s mrežom Al Kaide Osame bin Ladena.

Zarqawijeva skupina jedna je od islamističkih organizacija koja u zemlji izaziva najviše straha, a preuzela je odgovornost za više najsmrtonosnijih bombaških napada u proteklih 18 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙