FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica osumnjičenih za veze s teroristima uhićena u Kaliforniji

WASHINGTON,8. lipnja(Hina) - Američki FBI uhitio je u Kaliforniji oca isina pod optužbom da su lagali o obuci koju je sin prošao u logorual-Qaede u Pakistanu za moguće terorističke napade u SjedinjenimDržavama.
WASHINGTON,8. lipnja(Hina) - Američki FBI uhitio je u Kaliforniji oca i sina pod optužbom da su lagali o obuci koju je sin prošao u logoru al-Qaede u Pakistanu za moguće terorističke napade u Sjedinjenim Državama.

Hamid Hayat, 23, i njegov otac Umer uhićeni su u mjestu Lodi južno od Sacramenta u okviru šire istrage o terorizmu.

Prema FBI-aju, Hamid je u razgovoru s agentima prvo zanijekao bilo kakvu povezanost s logorima terorista, a potom je nakon što je stavljen na poligraf ipak priznao da je polazio obuku u logoru al-Qaede u Pakistanu 2003. i 2004.

FBI je priopćio kako je Hamid nakon terorističke obuke tražio da u Sjedinjenim Državama izvede svoju misiju svetog rata džihada, a potencijalni ciljevi napada uključivali bi bolnice i velike prodavaonice hrane.

Hamidov otac Umer je takođe u početku nijekao da je njegov sin sudjelovao u terorističkoj obuci, ali je nakon sinova priznanja rekao da je i on posjetio logore i platio Hamidov let do Pakistana kako bi polazio obuku.

U okviru šire istrage uhićena su i dva islamska imama u Lodiju zbog kršenja imigracijskih zakona. Istraga nastoji utvrditi da li je u Lodiju otkrivena mreža pristaša al-Qaede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙