FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida tvrdi da je ubila egipatskog veleposlanika u Iraku

DUBAI, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka ispostava Al Qaidepriopćila je u četvrtak da je ubila egipatskog veleposlanika Ihabaal-Cherifa, za čiju je otmicu odgovornost preuzela u subotu u Bagdadu,u priopćenju objavljenom na Internetu.
DUBAI, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka ispostava Al Qaide priopćila je u četvrtak da je ubila egipatskog veleposlanika Ihaba al-Cherifa, za čiju je otmicu odgovornost preuzela u subotu u Bagdadu, u priopćenju objavljenom na Internetu.

Na kratkoj videosnimci uz priopćenje, vidi se diplomat u bijeloj majici s crnim natpisom, s povezom preko očiju, koji se predstavlja i govori o svojoj karijeri u ministarstvu vanjskih poslova, od čega je više godina proveo u egipatskom veleposlanstvu u Izraelu.

"Mi, organizacija Al Qaide u Mezopotamiji, objavljujemo da smo primijenili Božju presudu na veleposlanika nevjernika, egipatskog veleposlanika", piše u tekstu kojega vjerodostojnost još nije potvrđena.

U priopćenju se kaže da će videosnimka s "potpunim priznanjem" diplomata biti objavljena na Internetu kasnije.

Ihab al-Charif (51) otet je dok se šetao sam u trgovačkoj ulici u Bagdadu. Riječ je o diplomatu na najvišem položaju koji je otet nakon pada režima Sadama Huseina u travnju 2003., u valu otmica koji je nakon toga zahvatio zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙