FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Zarqawi: U Iraku ubijen traženi saudijski borac

DUBAI , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan od najpoznatijih inajtraženijih saudijskih islamističkih boraca Abdallah al-Rashoudubijen je u tijekom noći u Iraku, stoji je priopćenju koje sepripisuje šefu iračke mreže Al-Qaide, Abu Mussabu al-Zarqawijuobjavljenom u četvrtak na islamističkim internetskim stranicama.
DUBAI , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Jedan od najpoznatijih i najtraženijih saudijskih islamističkih boraca Abdallah al-Rashoud ubijen je u tijekom noći u Iraku, stoji je priopćenju koje se pripisuje šefu iračke mreže Al-Qaide, Abu Mussabu al-Zarqawiju objavljenom u četvrtak na islamističkim internetskim stranicama.

U priopćenju se među ostalim kaže kako se islamski narod treba radovati mučeništvu Abdallaha al-Rachouda. Autentičnost poruke još nije potvrđena, a Rashoudova smrt mogla bi potvrditi pretpostavku o sve većoj umiješanosti saudijskih pripadnika islamskog džihada u borbama u Iraku između američkih vojnika i pobunjenika. Riječ je o ubojstvu saudijskog militanta najvišeg ranga ubijenog u toj zemlji do sada.

U priopćenju koje se pripisuje Al-Zarqawiju stoji da je Rashoud ubijen u američkom zračnom napadu tijekom sukoba u iračkom gradu Al-Qaimu u blizini sirijske granice gdje su američke vojne snage nedavno izvele akcije širokih razmjera protiv pobunjenika.

Američka vojska u četvrtak je izvijestila da je u Bagdadu, tijekom sinoćnjih sukoba, uništena kuća koja je pripadala skupini Abu Mussaba al-Zarqawija. Dužnosnik iračkog ministarstva obrane izvijestio je kako je u napadu, čiji je cilj bila spomenuta kuća poginulo najmanje sedam osoba. Očevici tvrde da su američki vojnici bombardirali kuću do njezina potpunog uništenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙