FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri CCG-a traže veću suradnju radi suzbijanja terorizma

RIAD, 11. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova članicaVijeća za suradnju zemalja u Zaljevu (CCG) pozvali su u subotu u Riaduna tješnju međunarodnu suradnju na području sigurnosti radi suzbijanjaterorizma koji napose pogađa njihovu regiju.
RIAD, 11. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova članica Vijeća za suradnju zemalja u Zaljevu (CCG) pozvali su u subotu u Riadu na tješnju međunarodnu suradnju na području sigurnosti radi suzbijanja terorizma koji napose pogađa njihovu regiju.

"Vijeće opetuje pozive kako bi se pojačali međunarodni napori radi suzbijanja terorizma koji prijeti svjetskoj sigurnosti i miru", rekli su sudionici u priopćenju objavljenom po završetku susreta u saudijskoj prijestolnici.

Ministri CCG-a (Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Oman i Katar) pozvali su i na veću suradnju između njihovih zemalja na političkoj, gospodarskoj i vojnoj razini.

Monarhije CCG-a vezane su antiterorističkim paktom potpisanim u svibnju 2004. kojim se utvrđuje jačanje suradnje između njihovih obavještajnih agencija i jednostavnija razmjena informacija na tom polju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙