FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji optuženih za ubojstvo Stambolića traže oslobađajuće presude

BEOGRAD,7. srpnja 2005.(Hina) - Branitelji optuženih za ubojstvopredsjednika Srbije i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi2000. godine, zatražili su u završnim riječima u srijedu i četvrtakpred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala uBeogradu, oslobađajuće presude za svoje branjenike, tvrdeći da nemadokaza za njihovu krivnju.
BEOGRAD,7. srpnja 2005.(Hina) - Branitelji optuženih za ubojstvo predsjednika Srbije i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, zatražili su u završnim riječima u srijedu i četvrtak pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, oslobađajuće presude za svoje branjenike, tvrdeći da nema dokaza za njihovu krivnju.

Slobodan Milivojević, odvjetnik prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije, u završnoj riječi je tvrdio da su "svi dokazi podmetnuti" te da je to "pokušaj stranih službi" da se obračunaju s Resorom državne sigurnosti MUP-a Srbije i raspuste JSO, kako bi se u Srbiji mogao uvesti protektorat.

Usto, Milivojević i odvjetnici ostalih optuženih nekoliko su se puta osvrnuli na završnu riječ specijalnog tužitelja Mioljuba Vitorovića koji je kazao da se na optuženičkoj klupi nalazi "vrh bivšeg režima Slobodana Miloševića" i koji je od sudskog vijeća za optužene zatražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

"Nigdje tu nema Miloševića, osim onoga što se konstruira. Jedino da su svi bili suludi i ludi u režimu Slobodana Miloševića, mogli bi tako nešto učiniti", kazao je Ulemekov odvjetnik Milivojević.

I odvjetnici četvorice pripadnika JSO, Nenada Ilića, Branka Berčeka, Leonida Milivojevića, Nenada Bujoševića i Dušana Maričića, optuženih da su ubili Stambolića i pucali u Budvi na Draškovića, tvrdili su u završnim riječima u četvrtak da njihovi branjenici nisu krivi te su zatražili oslobađajuću presudu.

Za Stambolićevo ubojstvo i pokušaj atentata na Draškovića optuženi su i bivši zamjenik načelnika Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Milorad Bracanović.

Postupak je prije razdvojen protiv dvojice haaških optuženika, protiv bivšega predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, koji je - po optužnici - naložio Stambolićevo ubojstvo i atentat na Draškovića, te protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Nebojše Pavkovića, optuženoga za pomaganje atentatorima na Draškovića.

Suđenje se nastavlja u petak, kad će - kako se pretpostavlja - završne riječi iznijeti ostali odvjetnici, kao i sami optuženi, a po neslužbenim najavama, presuda se može očekivati krajem idućega tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙