FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet za ponedjeljak, 4. srpnja

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zaponedjeljak, 4. srpnja
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za ponedjeljak, 4. srpnja

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić prima u oproštajni posjet veleposlanika Jacquesa Wunenburgera, šefa Delegacije Europske komisije u RH. (Ured Predsjednika, 11.30 sati).

BEOGRAD - Nastavak suđenja za zločin na Ovčari. Za ubojstvo 200 ratnih zarobljenika iz vukovarske bolnice optuženo je 16 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka. U nastavku dokaznog postupka očekuju se novi svjedoci, a suđenje će trajati do srijede, 6. srpnja.

BEOGRAD - Nastavak suđenja Miloradu Ulemeku Legiji i suoptuženima za ubojstvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. Suđenje će trajati petka, 8. srpnja.

LONDON - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer sudjeluje u javnoj raspravi o budućnosti Europske unije na Londonskoj školi za ekonomiju i političku znanost. Fischer bi se trebao sastati i s britanskim kolegom Jackom Strawom.

BERLIN - Njemački socijaldemokrati (SPD) usvajaju izborni program.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

SIRT - Počinje dvodnevni sastanak šefova država 53 zemlje članice Afričke unije u Libiji. Razgovarat će se o reformi UN-a, odnosno jednom stalnom mjestu u Vijeću sigurnosti koje se traži za Afriku. Druga tema je rješavanje sukoba na tom kontinentu.

EDINBURGH - Novi prosvjedi antiglobalista u povodu summita G8 koji će se u škotskom Gleneaglesu održati od 6. do 8. srpnja.

WASHINGTON - Obilježavanje Dana neovisnosti uz obraćanje naciji američkog predsjednika George W. Busha.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

tel: +385 1 4808 645

fax: +385 1 4808 822

email: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙