FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska središnja banka zadržala iste kamatne stope

LONDON, 7. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanska središnja banka(BoE) u četvrtak je zadržala ključne kamatne stope na 4,75 posto, 11.mjesec zaredom, nakon serije eksplozija u Londonu u kojima ima smrtnostradalih, no ekonomisti ističu da je njihovo smanjenje vrlovjerojatno već idući mjesec.
LONDON, 7. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanska središnja banka (BoE) u četvrtak je zadržala ključne kamatne stope na 4,75 posto, 11. mjesec zaredom, nakon serije eksplozija u Londonu u kojima ima smrtno stradalih, no ekonomisti ističu da je njihovo smanjenje vrlo vjerojatno već idući mjesec.

Tržišna očekivanja smanjenja kamatnih stopa porasla su neposredno prije sastanka Vijeća za monetarnu politiku središnje banke uslijed vijesti o eksplozijama, no ekonomisti smatraju da BoE vjerojatno želi pričekati nove tromjesečne gospodarske procjene idući mjesec.

"Ovo je baš kako se očekivalo. No, očekujemo njihovo smanjenje u kolovozu", kazao je David Page, ekonomist iz tvrtke Investec.

BoE nije izdala priopćenje.

"Mislim da je mudro što je središnja banka zadržala kamatne stope i što čeka objavu izvješća o inflaciji", kazao je George Buckley, ekonomist iz Deutsche Bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙