FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Osječko ljeto kulture" od 29. lipnja do 21. srpnja

OSIJEK,28. lipnja 2005.(Hina) - Tradicionalna priredba "Osječko ljetokulture" ove će se godine održati od 29. lipnja do 21. srpnja, aobuhvatit će 48 kazališnih, glazbenih, filmskih, književnih ilikovnoumjetničkih sadržaja, izvijestili su na današnjoj konferencijiza novinare predstavnici Gradskog poglavarstva i Organizacijskogodbora priredbe.
OSIJEK,28. lipnja 2005.(Hina) - Tradicionalna priredba "Osječko ljeto kulture" ove će se godine održati od 29. lipnja do 21. srpnja, a obuhvatit će 48 kazališnih, glazbenih, filmskih, književnih i likovnoumjetničkih sadržaja, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Gradskog poglavarstva i Organizacijskog odbora priredbe.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić rekao je kako je riječ o priredbi koja je, već petu godinu, najbogatije zbivanje u kulturi na području istočne Hrvatske, a da je prošlogodišnje kulturne sadržaje posjetilo više od 13.000 građana.

"Osječko ljeto kulture" počinje sutra kazališnom predstavom "Cyrano de Bergerac", u izvedbi osječkoga HNK, koja će biti prikazana na tri lokacije u osječkoj povijesnoj jezgri Tvrđi, a u kazališnom dijelu programa nastupit će zagrebački i splitski HNK, kazališta iz Zagreba, Požege i Virovitice, osječko Dječje kazalište i Lutkovno kazalište iz Maribora.

Uz tradicionalni performance-art festival u likovnom dijelu programa održat će se izložbe radova Ivana Tišova, nove osječke likovne scene te izložba keramike i stakla 17. i 18 stoljeća.

Uz glazbenu premijeru "Carmine Burane", Carla Orfa, u izvedbi akademskog zbora i komornog orkestra "Osječkog ljeta kulture", i tradicionalnu "Opernu noć", u izvedbi osječkoga HNK, u glazbenom dijelu programa koncerte će, uz ostale, održati Moses Gospel Group, Ivan Kapec band, Radio string Quartet i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske.

Troškovi organizacije ovogodišnjeg "Osječkog ljeta kulture" iznose 1,1 milijuna kuna, od čega 600.000 osigurava Grad Osijek, Ministarstvo kulture 175.000 kuna, a ostatak sponzori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙