FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: praizveden Koltesov "Marš/Pjesma nad pjesmama"

RIJEKA ,25. lipnja 2005. (Hina) - Svjetska praizvedba djelaBernarda-Marie Koltesa "Marš/Pjesma nad pjesmama" u režiji IviceBuljana održana je u petak navečer u hali Marganovo u bivšoj Tvornicipapira u Rijeci u sklopu festivala "Riječke ljetne noći".
RIJEKA ,25. lipnja 2005. (Hina) - Svjetska praizvedba djela Bernarda-Marie Koltesa "Marš/Pjesma nad pjesmama" u režiji Ivice Buljana održana je u petak navečer u hali Marganovo u bivšoj Tvornici papira u Rijeci u sklopu festivala "Riječke ljetne noći".

Predstavu su izveli ansambl Hrvatske drame HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke i Mini teatar iz Ljubljane u koprodukciji s Novim kazalištem iz Zagreba.

Oblikovana je kao svojevrsni perfomance i postavljena na tri scene a gledateljstvo, podijeljeno u dvije skupine, prati dijelove predstave na ovim scenama naizmjenično. Pritom, nema klasične podjele na scenu i gledateljstvo, već su izvođači i publika pomiješani.

U predstavi su nastupil Leonora Surian, Senka Bulić, Damir Orlić, Ana Karić, Tomislav Gotovac i Galiano Pahor i drugi. U pjevačkim su rolama nastupili i pjevač riječke rock grupe "Let 3" Zoran Prodanović-Prlja i slovenska pjevačica Ditka Haberl.

Autor glazbe je Mitja Vrhovnik Smrekar, scenografije Vadim Fiškin, kostima Ana Savić-Gecan a koreografije Viktor Jeldjin i Ašhatbek Jusupžanov.

Bernard-Marie Koltes (1948. -1989.) autor je značajnih drama iz osamdesetih godina prošlog stoljeća "Borba crnca i pasa", "Zapadno pristanište", "U samoći pamučnih polja", "Povratak u pustinju" i "Roberto Zucco". Njegova djela režirali su neki od najvećih suvremenih kazališnih redatelja. U posljednje vrijeme objavljene su njegove dramatizacije amblematičnih tekstova svjetske književnosti, poput one temeljene na "Hamletu", "Zločinu i kazni" i djelima Maksima Gorkoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙