FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk u "Vinskim podrumima Belja dd"

KNEŽEVI VINOGRADI, 20. lipnja 2005. (Hina) - Radnici tvrtke "Vinskipodrumi Belje dd", čiji je većinski vlasnik s 51 posto udjelapoduzetnik Siegfried Rudolf Einhellig, danas su, zbog nepodmirenihpotraživanja, stupili u štrajk.
KNEŽEVI VINOGRADI, 20. lipnja 2005. (Hina) - Radnici tvrtke "Vinski podrumi Belje dd", čiji je većinski vlasnik s 51 posto udjela poduzetnik Siegfried Rudolf Einhellig, danas su, zbog nepodmirenih potraživanja, stupili u štrajk.

Štrajk je započeo u organizaciji Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), čiji su dužnosnici na današnjoj konferenciji za novinare u tvrtki podsjetili da radnicima nisu isplaćene dvije plaće, putni troškovi te druge obveze po Kolektivnom ugovoru, u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna kuna.

Županijski povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković izjavio je kako će štrajk trajati do podmirenja potraživanja. Ako se to ne dogodilo u idućih desetak dana, Sindikat će, kako se ne bi naškodilo proizvodnji, zbog nepoštivanja odredbi, zatražiti raskid ugovora o zajedničkom ulaganju, koji je s Einhelligom sklopljen prije tri godine, a po kojemu je vlasništvo nad preostalih 49 posto dionica pripalo kombinatu "Belje" dd.

Orešković je ocijenio kako je kulminacija poteškoća započela u rujnu prošle godine, s blokadom Primus banke, preko koje se odvijalo cjelokupno poslovanje poduzeća, te da Sindikat sada traži dugoročnije rješenje za tvrtku.

Budući da ni nakon današnjeg pokušaja mirenja nije bilo novih prijedloga glede isplate zaostalih potraživanja radnicima štrajk se nastavlja, a ukoliko sutra bude novih inicijativa u tome smislu, razmotrit ćemo ih i donijeti odgovarajuće zaključke, izjavio je Orešković.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙