FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Vinskim podrumima Belja" dd štrajk do ispunjenja zahtjeva

OSIJEK, 27. lipnja 2005. (Hina) - Štrajkački odbor Sindikatapoljoprivrede (PPDIV) u tvrtki "Vinski podrumi Belje" dd odlučio jedanas da se tvrtka od danas nalazi u štrajku, koji će trajati doispunjenja obveza prema radnicima.
OSIJEK, 27. lipnja 2005. (Hina) - Štrajkački odbor Sindikata poljoprivrede (PPDIV) u tvrtki "Vinski podrumi Belje" dd odlučio je danas da se tvrtka od danas nalazi u štrajku, koji će trajati do ispunjenja obveza prema radnicima.

Štrajk, koji je započet početkom prošloga tjedna, stavljen je u mirovanje nakon najave da će se radnicima isplatiti prvi dio potraživanja, koja temeljem dviju zaostalih plaća i drugih obveza iz kolektivnog ugovora, iznose 12,6 milijuna kuna.

Budući da nije realizirana isplata prvog dijela obveza, temeljem zaključaka mirovnog vijeća, tvrtka se nalazi u štrajku, koji će trajati do ispunjenja obveza prema radnicima, uz osiguranje obavljanja nužnih poslova, poput čuvanja imovine i zaštite nasada, navodi se u zaključcima štrajkačkog odbora.

Sindikat i štrajkački odbor pozivaju upravu da odmah postigne dogovor oko ispunjavanja obveza prema radnicima i osigura redovito funkcioniranje tvrtke, a vlasnike da odmah razriješe sve probleme tog društva, "kako ne bi došlo do neželjenih posljedica za radnike pa i za vlasnike".

"S obzirom na neispunjavanje preuzetih obveza iz Ugovora o zajedničkom ulaganju, koje se odnose na obveze prema radnicima, pokrenut će se tužba pred osječkim Trgovačkim sudom, sa zahtjevom za raskid toga ugovora", stoji u zaključcima.

Temeljem toga ugovora, sklopljenog prije tri godine, većinski vlasnik, s 51 posto udjela, postao je poduzetnik Siegfried Rudolf Einhellig, a preostalih 49 posto dionica pripalo je kombinatu "Belju" dd.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙