FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat PPDIV: naći izlaz iz stanja u "Vinskim podrumima Belja" d.d.

OSIJEK, 8. lipnja 2005.(Hina) - Podružnica Sindikata zaposlenih upoljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivrediHrvatske (PPDIV) danas je u "Vinskim podrumima Belje" d.d. upozorilada će organizirati štrajk ako se radnicima ne isplate dvije zaostaleplaće i tražbine iz kolektivnog ugovora.
OSIJEK, 8. lipnja 2005.(Hina) - Podružnica Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) danas je u "Vinskim podrumima Belje" d.d. upozorila da će organizirati štrajk ako se radnicima ne isplate dvije zaostale plaće i tražbine iz kolektivnog ugovora.

U otvorenom pismu Sindikat tvrdi kako je tvrtka, pošto joj je prije tri godine većinski vlasnik postao strani ulagač Siegfried Rudolf Einhellig, zapala u teškoće, koje nisu uklonjene ni dokapitalizacijom, pa osim blokade žiro-računa, neredovite isplate plaća i drugih tražbina iz kolektivnog ugovora, vlasnik radnicima duguje više od sedam milijuna kuna.

Podružnica PPDIV-a stoga je odlučila upozoriti većinskog vlasnika da ispuni svoje obveze iz Ugovora o zajedničkom ulaganju iz travnja 2002., posebice odredbe koje obvezuju na poštivanje svih prava radnika i obveza iz kolektivnog ugovora.

"Ako radnicima ne budu isplaćene dvije zaostale plaće i tražbine iz kolektivnog ugovora, Sindikat će u skladu sa zakonom, najaviti i provesti štrajk te će od Hrvatskog fonda za privatizaciju, uz posredovanje Vladina Ureda za socijalno partnestvo, zatražiti raskid ugovora o zajedničkom ulaganju zbog nepoštivanja preuzetih obveza", stoji u pismu.

PPDIV od većinskog vlasnika Einehlliga traži da odmah počne pregovore i rješavanje nastala stanja, a ako to ne učini, napominje kako neće dopustiti nastavak propadanja društva, posebice kad je, kako drže, kvalitetno provedena privatizacija "Belja", koje je 49-postotni vlasnik tvrtke.

"Ako se stanje u društvu ne riješi na primjeren način, Sindikat će po članku 8. Ugovora o zajedničkom ulaganju pokrenuti spor na osječkom Trgovačkom sudu te zbog navedenih razloga zatražiti raskid ugovora", navodi se u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙