FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspostavljena izravna autobusna veza Ulcinj-Dubrovnik

PODGORICA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Autobusna veza Dubrovnik-Ulcinjponovno je uspostavljena nakon 14 godina, čime je obnovljena ta vrstaprometa između Hrvatske i Crne Gore, zabilježili su u srijedu svipodgorički dnevnici.
PODGORICA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Autobusna veza Dubrovnik-Ulcinj ponovno je uspostavljena nakon 14 godina, čime je obnovljena ta vrsta prometa između Hrvatske i Crne Gore, zabilježili su u srijedu svi podgorički dnevnici.

Suradnja "Globtursa" iz Međugorja i kotorskog "Autoprevoza" na vezi na kojoj je prvi autobus povezao ta dva grada u utorak navečer uskoro se treba proširiti i na ostale gradove.

U svim mjestima Crnogorskog priomorja, javljaju podgorički mediji, održane su prigodne svečanosti, a u Tivtu su se tim povodom u utorak sastali potpredsjednik crnogorske Vlade Jusuf Kalamperović i konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivan Škarić, te tivatski i kotorski gradonačelnici Krsto Bošković i Marija Ćatrović. Razgovarali su o suradnji dviju država na svim područjima, te o mogućnostima da se poboljšaju izravni odnosi crnogorskih gradova s gradovima iz Hrvatske.

Hrvatski konzul Ivan Škarić izrazio je zadovoljstvo što se nakon dulje stanke obnavlja autobusna veza između Hrvatske i Crne Gore, te je najavio da će se vrlo brzo srediti formalno-pravna procedura vezana uz postavljanje odašiljača na brdu Vrmcu, ponad Kotora, za prijenos programa Hrvatske radiotelevizije.

Također je najavio "puno bolje" odnose gradova dviju država "nakon formiranja novih lokalnih vlasti u Hrvatskoj, gdje su nedavno provedeni izbori na općinskoj i županijskoj razini". Po njegovoj ocjeni, prioritet će imati Tivat i Kotor, a tek zatim ostali crnogorski gradovi.

Hrvatski konzul ocijenio je odnose dviju država sve boljim, ističući da će uskoro "biti u prilici objelodaniti nekoliko investicija hrvatskih tvrtki u Crnoj Gori".

Središna proslava Dana državnosti Hrvatske u Crnoj Gori, kako se čulo na sastanku, bit će organizirana 27. srpnja u eko-etno selu Gornjoj Lastvi, blizu Tivta, a bit će pozvano više od 150 istaknutih osoba.

U razgovorima je izražena potpora službene Podgorice u realizaciji projekta uspostave Hrvatskoga kulturnog centra u Tivtu s obzirom na "dobro zbrinutu crnogorsku manjinu u Hrvatskoj". Potpredsjednik Kalamperović podupro je intenziviranje suradnje hrvatskih i crnogorskih gradova, te obećao punu potporu osnutku Hrvatskoga kulturnog centra u Tivtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙