FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: pregovori o SSP-u s BiH za šest mjeseci

STRASBOURG, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar zaeuropske poslove Douglas Alexander izrazio je u srijedu nadu da biEuropska unija mogla s BiH, tijekom šestomjesečnog britanskogpredsjedanja Unijom, započeti pregovore o Sporazumu o stabilizaciji ipridruživanju.
STRASBOURG, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski ministar za europske poslove Douglas Alexander izrazio je u srijedu nadu da bi Europska unija mogla s BiH, tijekom šestomjesečnog britanskog predsjedanja Unijom, započeti pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

"Voljeli bismo kada bi Bosna i Hercegovina otvorila pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju tijekom našeg predsjedanja, barem do desete godišnjice mirovnog sporazuma iz Daytona, potpisanog 21. studenog 1995.", kazao je Alexander u Strasbourgu u okviru rasprave Europskog parlamenta.

Istaknuo je postignuti napredak vlasti u Sarajevu ali je ukazao na nužnost provedbe reformi, posebice onih koji se odnose na policiju i javnu televiziju.

Također je kazao da mu je želja otvaranje pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa SiCG do 5. listopada, kada se obilježava peta godišnjica demokratskih promjena u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙