FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac pozvao kolege da razmisle o budućem proširenju

BRUXELLES,16. lipnja 2005.(Hina) - Francuski predsjednik Jacques Chiraczatražio je tijekom rasprave o sudbini europskog Ustava u četvrtaknavečer na summitu EU-a od svojih kolega da razmisle o opravdanostidaljnjeg širenja dok se ne osigura efikasno funkcioniranje europskihinstitucija.
BRUXELLES,16. lipnja 2005.(Hina) - Francuski predsjednik Jacques Chirac zatražio je tijekom rasprave o sudbini europskog Ustava u četvrtak navečer na summitu EU-a od svojih kolega da razmisle o opravdanosti daljnjeg širenja dok se ne osigura efikasno funkcioniranje europskih institucija.

"Ustavni sporazum je bio zamišljen kao neophodni odgovor kako bi proširena Europa mogla dobro funkcionirati. Može li se Unija u ovoj novoj situaciji nastaviti širiti a da nemamo institucije sposobne da omoguće efikasno funkcioniranje te proširene Unije?", rekao je Chirac, prema radnom materijalu pripremljenom za njegov istup na summitu, u koji je Hina imala uvid.

"Želio bih da svi zajedno možemo razgovarati o tom važnom pitanju. Trebat ćemo to raditi poštujući naše obveze, ali i s brigom za koheziju Unije", rekao je, prema tom dokumentu, Jacques Chirac.

Sličan istup u srijedu je imao i francuski premijer Dominique de Villepine. On je u raspravi u parlamentarnoj raspravi o budućnosti EU-a rekao da EU treba ispuniti obveze koje je u pogledu ulaska u EU već preuzeo prema Bugarskoj i Rumunjskoj. "No, iza toga, poštivajući naše obveze, trebali bi s našim partnerima početi razdoblje razmatranja oblika budućih širenja", rekao je de Villepin, kako ga je prenio Financial Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙