FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Hrvatska stvorila vojsku kompatibilnu vojskama zemalja EU i NATO-a

VUKOVAR, 25. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovnizapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić rekao je danas u Vukovarukako je Republika Hrvatska stvorila vojsku kompatibilnu vojskamazemalja EU i zemalja NATO-a.
VUKOVAR, 25. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić rekao je danas u Vukovaru kako je Republika Hrvatska stvorila vojsku kompatibilnu vojskama zemalja EU i zemalja NATO-a.

Na konferenciji za novinare održanoj u vukovarskoj vojarni "204. brigade HV" nakon svečanosti obilježavanja vojne izobrazbe polaznika svih vojnih škola i učilišta Oružanih snaga RH, predsjednik Mesić je kazao da u vojnoj naobrazbi pripadnici Hrvatske vojske moraju usvojiti sva sofisticirana znanja i vještine.

Rekao je i da očekuje kako će vojni poziv u Hrvatskoj postati ponovno motivirajući i da će se hrvatski mladići javljati u Hrvatsku vojsku.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je kako će se na dnevnom redu iduće sjednice Sabora naći niz odluka vezanih za upućivanje pripadnika Oružanih snaga RH izvan granica zemlje u sklopu određenih vojnih vježbi i mirovnih misija.

Pri tom je ocijenio kako je današnja svečanost obilježavanja završetka izozbrazbe polaznika hrvatskih vojnih škola i učilišta pokazatelj da hrvatske Oružane snage raspolažu izobrazbom, vještinom i sposobnosti potrebnim upravo za mirovne misije i vojne vježbe izvan granica RH.

Konferenciji za novinare također su nazočni bili i ministar obrane Berislav Rončević, te načelnik Glavnog stožera OS RH general Zbora Josip Lucić.

Uoči konferencije za novinare u vojarni "204. brigade HV" održana je svečanost povodom završetka vojne izobrazbe 446 polaznika hrvatskih vojnih škola i učilišta. Ta se svečanost drugu godinu za redom održava u Vukovaru na Dan državnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙