FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Obilježavanje završetka vojnog obrazovanja

VUKOVAR, , 25. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana državnosti uVukovaru se danas s više događaja obilježava završetak vojne izobrazbepolaznika vojnih škola i učilišta Oružanih snaga RH, a naposlijepodnevnoj svečanosti promovirat će se 446 polaznika svih vojnihškola i učilišta, među kojima i šest kadeta-pilota te 13 polaznikasedmog naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".
VUKOVAR, , 25. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana državnosti u Vukovaru se danas s više događaja obilježava završetak vojne izobrazbe polaznika vojnih škola i učilišta Oružanih snaga RH, a na poslijepodnevnoj svečanosti promovirat će se 446 polaznika svih vojnih škola i učilišta, među kojima i šest kadeta-pilota te 13 polaznika sedmog naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Koncelebrirano misno slavlje u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac. U propovijedi tijekom svete mise, kojoj su osim brojnih vjernika, bili nazočni i polaznici vojnih škola i učilišta, Jezerinac je podsjetio kako se Hrvatska morala iskupiti vlastitim žrtvama u Domovinskom ratu da bi postigla slobodu. Dodao je da su mnogi hrvatski branitelji, koji su poginuli u obrani Vukovara, svoje živote na vukovarsko tlo položili kao sjeme iz kojega će izrasti bolja budućnost Vukovara i Hrvatske.

Obraćajući se polaznicima vojnih škola i učilišta Oružanih snaga RH, Jezerinac je poručio kako čovjeku nije dosta, raspolagati samo informativnim znanjem, nego i duhovnim znanjem i vrijednostima.

Nakon završetka misnog slavlja polaznici izobrazbe položili su vijenac ispred križa za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav.

U vojarni 204. brigade HV-a poslijepodne će se održati središnja svečanost završetka izobrazbe polaznika svih škola i učilišta Oružanih snaga RH.

Tijekom proslave kojoj će, kako je najavljeno, biti nazočni vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar obrane Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Josip Lucić te niz drugih visokih državnih i vojnih dužnosnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙