FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poraz hrvatskih rukometašica

VICAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - U polufinalnom susretu Mediteranskogaturnira u Vicaru hrvatske rukometašice su izgubile od Srbije i CrneGore sa 33:40 (19:20).
VICAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - U polufinalnom susretu Mediteranskoga turnira u Vicaru hrvatske rukometašice su izgubile od Srbije i Crne Gore sa 33:40 (19:20).

Pred 200 gledatelja u dvorani Pabelos sudili su Rodriguez i Muro iz Španjolske.

HRVATSKA: Jelčić, Grubišić, Tatari 4, Čop 1, Golubić 6, Penezić, Šarić 2, Arslanagić 6, Koznjak, Horvat, Pasičnik 9 (3), Zebić 2, Pensa.

SICG: Đerić, Vojčić, Medved 8 (4), Trbojević, Popović 3, Đokić 5, Lojpur 3, Nišavić 1, Milošević, Erić 9, Bulatović 4, Čubela 1, Ognjenović 6, Rokić.

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), SiCG 4 (4)

Isključenja: Hrvatska 8, SiCG 12 minuta.

Hrvatske rukometašice izgubile su polufinale od SiCG sa 33:40 i za dva dana će se boriti za brončanu mediteransku medalju protiv Francuskinja, koje smo već jednom, doduše vrlo tijesno, svladali na samom početku turnira.

Polufinale je bila uvjerljivo najlošija predstava rukometašica na Mediteranskim igrama, sastav SCG je u Almeriju došao bez četiri strandardne igračice, ali su pokazale puno više od naših djevojaka, koje su danas posve zakazale, posebice u obrani. U prvom poluvremenu je vratarka Ivana Jelčić imala tek tri obrane, igračice SCG su s lakoćom dolazile u čiste situacije, čak nismo imale nijedno isključenje - a rezultat je opet bio samo 20:19 za SiCG i to zahvaljujući pogotku s centra Tatjane Medved.

U drugom dijelu su naše u 41. minuti vodile sa 25:24, a onda je uslijedio raspad, igračice SCG su u dvije mini serije po 4:0 došle do prednosti od šest pogodaka, a kada je naša najbolja igračica Svitlana Pasičnik kod 26:32 u 48. minuti promašila sedmerac i potom "zicer" u napadu, utakmica je praktički bila odlučena. Šojat je još pokušao sa izmjenom vratarki, umjesto Jelčić ušla je Grubišić, ali ni to nije pomoglo.

"Mislio sam da će naš motiv u ovoj utakmici biti veći, ali sam se očito prevario. Imali smo problema u igri, posebice sa vratarkama Jelčić i Grubišić koje se nisu razbranile, ali to nije presudilo, protivnice su imale veću širinu na klupi i bili su daleko bolja ekipa od nas. Bronca bi biu uspjeh, ali Francuskinje su vrlo jake, bez obzira što smo ih već pobijedili", izjavio je trener Josip Šojat.

"Igrale smo jako loše, u oba poluvremena, a njima je ulazilo gotovo sve što su pukle prema golu. Posebno smo loše bile u obrani, a i napad nije funkcionirao", kazala je Dijana Golubić.

SCG će u finalu igrati protiv Španjolske, koja je sa 31:24 u drugom polufinalu bila bolja od Francuske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙