FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Hrvatska - SCG 29:28

ALMERIA, 30. lipnja 2005. (Hina) - U polufinalnoj utakmicimediteranskog turnira u Almeriji hrvatski rukometaši su svladali SCG29:28 (18:12).
ALMERIA, 30. lipnja 2005. (Hina) - U polufinalnoj utakmici mediteranskog turnira u Almeriji hrvatski rukometaši su svladali SCG 29:28 (18:12).

Pred 1000 gledatelja u dvorani Palacio sudili su Rodriguez i Muro (Španjolska).

HRVATSKA: Blažičko, Huljina 1, Čale, Ivanković 8 (5), Koloper, Ostarčević 1, Somić, Bićanić 4, Vuković 3, Horvat 2, Obad, Ćupić 2, Buntić 5, Pongračić 3.

SICG: Šijan, Gajić, Dragičević, Ćuruvija 3, Mandić, Nikčević 4, Nadoveza 3, Toskić 4, Ivanović, Muratović 6, Ivanović, Vučković 2(1), Rajković 6 (1), Pešić.

Sedmerci: Hrvatska 7 (5), SiCG 6 (4)

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, SiCG 6.

Hrvatski rukometaši, koji su u Almeriju došli u B sastavu i koje su svi pokopali uoči puta, plasirali su se u finale dramatičnom pobjedom nad selekcijom SCG 29:28, izborenom nakon što je junak utakmice Nikola Blažičko obranio sedmerac sedam sekundi prije kraja.

Blažičko je posebno briljirao u prvom poluvremenu, kada je obranio čak 11 lopti, što je bilo ključno što smo poluvrijeme dobili sa 18:12. Naravno, pomogla mu je pomogla i muška igra naših rukometaša u obrani, te učinkovitost u napadu.

No, šest razlike se istopilo gotovo nevjerovatnom "crnom serijom" u samo osam minuta, od 34. do 42., kada su hrvatski rukometaši promašili čak devet napada zaredom, a rukometaši SCG napravili seriju 7:0 i sa 15:21 poveli sa 22:21. Spas donose pogoci Ćupića, Pongračića i Ivankovića, pa se mi serijom 3:0 dižemo na 24:22. Ključna su bila i dva pogotka Horvata sa krila za 27:25 i 28:26, u naelektriziranom ozračju sa puno hrvatskih, ali i srpskih navijača, utakmica se lomila na iznimno borbeni način.

SCG 75 sekundi prije kraja sedmercem Rajkovića izjednačuje na 28:28,a pogodak odluke postiže još jedan od junaka Kreško Ivanković svojim osmim pogotkom za 29:28 na 22 sekunde prije kraja. U posljednjih sedam sekundi se svašta događalo, prvo je Blažičko obranio sedmerac Toskiću, pa je došlo do velike gužve koju je izazvao sprski igrač Ivanović, a kada su ubrzo sve smirilo SCG je u posljednjoj sekundi imala deveterac, koji je, srećom završio u bloku.

Hrvatska će u finalu za dva dana igrati sa domaćinom Španjolskom, koja je sa 32:27 pobijedila Tunis.

"Ova obrana sedmerca mi je sigurno najdraža u karijeri, iako sam ja branio sedmerce Španjolcima u zadnjim sekundama. Prvo poluvrijeme smo odigrali iznad svih očekivanja, a ja sam očekivao određeni pad u u našoj igri u drugom dijelu. Ali, da ćemo imati seriju 0:7 u samo osam minuta nisam mogao ni slutiti. Sve je ipak završilo dobro. Kada je prije sedmerca njihov trener Veselin Vujović tražio time-out, Pipe Smajlagić je pretpostavljajući pogodak, kazao odmah loptu prema centru. Ja sam u odgovorio da neće trebati", kazao je junak utakmice Blažičko, čija je petnaesta obrana donijela novu medalju hrvatskom rukometu i to sa selekcijom koja je prije Igara igrala tek dvaput zajedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙