FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilok: od SiCG preuzeti posmrtni ostatci pet osoba

ILOK, 6. srpnja 2005. (Hina) - Na međudržavnom graničnom prijelazu uIloku predstavnici Ministarstva branitelja, obitelji imeđugeneracijske solidarnosti preuzeli su danas od Komisije zahumanitarna pitanja i nestale osobe Srbije i Crne Gore posmrtneostatke pet osoba ekshumiranih u SiCG, potvrdio je pomoćnik ministricepukovnik Ivan Grujić.
ILOK, 6. srpnja 2005. (Hina) - Na međudržavnom graničnom prijelazu u Iloku predstavnici Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti preuzeli su danas od Komisije za humanitarna pitanja i nestale osobe Srbije i Crne Gore posmrtne ostatke pet osoba ekshumiranih u SiCG, potvrdio je pomoćnik ministrice pukovnik Ivan Grujić.

Po njegovim riječima četiri osobe ekshumirane su na novosadskom groblju i preliminarno je utvrđen njihov identitet te su obaviještene njihove obitelji, a peta osoba na području Kanjiže s već poznatim identitetom.

Osobe su različite nacionalnosti i sve su iz hrvatskog Podunavlja, rekao je Grujić i dodao kako je u otkrivanju sudbine zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata do sada u SiCG ekshumirano oko 200 neidentificiranih osoba.

Grujić je, također, u telefonskoj izjavi za Hinu izrazio nadu kako će se u okviru suradnje sa SiCG ubrzati otkrivanje sudbine zatočenih i nestalih osoba.

Na popisu zatočenih i nestalih još je 1148 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙