FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži da zastupnici poboljšaju Zakon o državnim službenicima

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika uputio jedanas zastupnicima u Hrvatskom saboru svoje primjedbe na Konačniprijedlog Zakona o državnim službenicima tražeći od njih da poboljšajutaj zakon.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika uputio je danas zastupnicima u Hrvatskom saboru svoje primjedbe na Konačni prijedlog Zakona o državnim službenicima tražeći od njih da poboljšaju taj zakon.

To se prije svega odnosi na liberalizaciju angažiranja privatnih tvrtki za obavljanje informatičkih, administrativnih, računovodstvenih i drugih općih poslova, što je za sindikat neprihvatljivo.

Nakon što su iz državne službe morali otići brojni namještenici radi angažiranja privatnih tvrtki za obavljanje pomoćno-tehničkih poslova, sada je izgleda na red došlo 5 do 10 posto od 53.000 službenika koji rade u informatičkim službama, računovodstvima i pisarnicama, ističe sindikat u pismu zastupnicima.

Ponovno je vraćena obveza polaganja državnog stručnog ispita, iako je on izbačen iz prve verzije zakona baš zbog uvođenja kompliciranog stručnog testiranja pri ulasku u državnu službu.

Sindikat upozorava i da je novi zakon nemoguće provesti bez donošenja Zakona o plaćama i desetak uredbi, te da njegovo usvajanje bez upoznavanja zastupnika s predloženim rješenjima znači "kupovinu mačka u vreći".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙