FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni susreti članova obitelji zatočenih i nestalih branitelja

MEDULIN, , 12. lipnja 2005. (Hina) - Trodnevni Sportsko-rekreacijskisusreti članova obitelji i djece zatočenih i nestalih hrvatskihbranitelja završeni su danas u Medulinu aktualnim satom.
MEDULIN, , 12. lipnja 2005. (Hina) - Trodnevni Sportsko-rekreacijski susreti članova obitelji i djece zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja završeni su danas u Medulinu aktualnim satom.

Na skupu, koji je organizirao Savez udruga zatočenih i nestalih, predsjednik Saveza Ivan Pšenica rekao je da traganje za zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima te procesi ekshumacije i identifikacije sve više postaju problem samih obitelji. Ocijenio je da se država sve manje brine o nestalim braniteljima i "sve je uspavanija".

Istaknuo je da obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja vrijeđa akcija MUP-a pod nazivom "Feniks", kojom se obitelji ispituju o nestalim braniteljima, poziva ih se na razgovore i prijeti im se da će biti privedeni u policiju ako se ne odazovu pozivu.

Ivan Pšenica smatra da je sramotno što policija nakon četrnaest godina ispituje obitelji o njihovim najmilijima. Istaknuo je da su obitelji i od potpredsjednice Vlade, ministrice Jadranke Kosor tražile prekid akcije, no ona se i dalje provodi.

Predsjednik Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ivan Pšenica još je jednom ustvrdio kako se Zid boli želio premjestiti na temelju Sporazuma iz travnja 2003., koji su potpisale sve udruge i složile se da nađe svoje mjesto na Mirogoju u sklopu novoga spomenika hrvatskim braniteljima.

Tijekom rasprave na aktualnom satu čulo se i da uloga ministrice hrvatskih branitelja Jadranke Kosor "pomalo blijedi" jer, kako je rečeno, "sve manje sluša branitelje i njihove udruge".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙