FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15.30 sati

ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 15.30 sati:
ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 15.30 sati:

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan ustvrdio je danas da se SDP ne protivi koaliciji HSS-a i HSP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županije, već da samo želi znati o kakvom je dogovoru riječ, o kojim ljudima i programima. Time je odbacio prozivke iz HSS-a da njegova stranka blokira koalicijske pregovore HSS-a i HSP-a u toj županiji. Kazao je da u SDP-u razumiju kolege iz HSS-a i njihovu želju da što je više moguće sudjeluju u koalicijskoj vlasti, da tome ne žele biti prepreka, ali da istovremeno drže do svojih uvjerenja i stavova. "Nije istina da SDP ne želi podržati koaliciju HSS-a i HSP-a, ako je ona konačno dogovorena, samo moramo znati kakav je dogovor da bi ga mogli podržati", izjavio je Račan na konferenciji za novinare.

KARLOVAC - Četrnaest vijećnika karlovačkoga Gradskog vijeća potpisali su danas Sporazum o poslijeizbornoj suradnji i zajedničkom obnašanju vlasti u Karlovcu, doznaje se danas od Darija Jankovića iz SDP-a, koji će biti kandidat za gradonačelnika. Sporazumom, koji su potpisali vijećnici koalicijske liste SDP-HSS-LS, vijećnici HSU-a i HNS-a te Jasna Plevnik s nezavisne liste Dubravka Delića, podupire se i kandidatura Ive Tudića (HSU) za predsjednika Gradskog vijeća. Gradsko vijeće po statutu ima 25 vijećnika, a prošireno s dva mjesta za predstavnike srpske nacionalne manjine 27 vijećnika.

KORČULA - Dva dana prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Korčule, danas je potpisan koalicijski Sporazum po kojem će i u budućem mandatu gradsku vlast u Korčuli imati SDP-HSS-HNS te Dušan Kalogjera, nositelj Nezavisne gradske liste Čempres. Ta će kolicija imati osam vijećničkih mjesta, dok će HDZ-HSLS i HSP biti u oporbi sa sedam mandata. Dosadašnji gradonačelnik, a vjerojatno i budući, Mirko Duhović (nositelj liste koalicije) istaknuo je da će kandidat za predsjednika Gradskog vijeća biti iz redova HSS-a ili HNS-a.

MEDULIN - Trodnevni Sportsko-rekreacijski susreti članova obitelji i djece zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja završeni su danas u Medulinu aktualnim satom. Na skupu, koji je organizirao Savez udruga zatočenih i nestalih, predsjednik Saveza Ivan Pšenica rekao je da traganje za zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima te procesi ekshumacije i identifikacije sve više postaju problem samih obitelji. Ocijenio je da se država sve manje brine o nestalim braniteljima i "sve je uspavanija".

KUTINA - Dodjelom nagrada danas je u Kutini završena 43. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece, koju su organizirali Hrvatski filmski savez, Osnovna škola Stjepana Kefelje i Pučko otvoreno učilište iz Kutine. U šest revijskih projekcija prikazana su 82 odabrana filma od 136 prijavljenih, a nastupilo je 250 mladih stvaralaca. Za reviju i tu vrstu stvaralaštva iznimno je veliko zanimanje učenika osnovnih škola, rekao je potpredsjednik Hrvatskoga filmskog saveza Željko Balog.

ZAGREB - Prva privatna korisnica iz Zagreba obavila je danas poziv preko mreže Optima Telekoma, pružatelja usluga fiksne telefonije, objavljeno je iz Optime. Optima je početkom ovoga tjedna T-HT-u uputila zahtjeve za prebacivanje 20-ak privatnih korisnika na svoju mrežu, a T-HT sukladno odluci Agencije za telekomunikacije za to ima rok od pet dana. Iz Optime su objavili i da u klubu prvih korisnika imaju oko 21 tisuću potencijalnih privatnih korisnika. U petak je počelo telefonirati i prvih 10-ak privatnih korisnika preko H1 pristupne fiksne mreže, iza koje stoji tvrtka Portus.

PULA - Četrdesetak osoba, enologa, znanstvenika i predstavnika ljudi raznih struka i profesija koji vole mediteranski način života i malvaziju, vratilo se danas u Pulu s jedriličarske ekspedicije pod nazivom "Malvasia Mediterranea". Ekspedicija pod vodstvom poznatoga istarskog vinara Ivice Matoševića počela je 25. svibnja i obuhvatila je tri mediteranske zemlje - Hrvatsku, Italiju i Grčku. Svrha toga znanstveno-promidžbenog putovanja bila je promovirati malvaziju i obići mediteranska mjesta koja uzgajaju malvaziju ili se bave njezinim plasmanom na tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙