FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U slobodnom padu preko Gibraltarskog tjsnaca

ALGECIRAS, 25. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Tri španjolska padobranca uslobodnom su padu prešli preko Gibraltarskog tjesnaca u pothvatu zakoji su se uz pomoć vojnog zrakopolovstva pripremali pune tri godine,objavili su španjolski mediji u subotu.
ALGECIRAS, 25. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Tri španjolska padobranca u slobodnom su padu prešli preko Gibraltarskog tjesnaca u pothvatu za koji su se uz pomoć vojnog zrakopolovstva pripremali pune tri godine, objavili su španjolski mediji u subotu.

Opremlji posebnim odijelima i uređajima za disanje, ekstremni su sportaši iskočili iz vojnog zrakoplova iznad Maroka na visini od gotovo 13 tisuća metara. S prosječnom brzinom od oko 208 km na sat, tjerani vjetrom u leđa, preletili za otprilike 6 minuta su preletili dionicu između Maroka i Španjolske, dugu oko 15 km. Tek kad je stigla iznad španjolskog tla, trojka je otvorila svoje padobrane i sletila na plažu kod Algecirasa.

"Najgora je bila hladnoća", rekli su nakon spuštanja odvažni padobranci Santi Corella (33), Toni Lopez (31) i Alvaro Bulto (33)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙