FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovački predsjednik pozvao na borbu protiv nezaposlenosti

BRATISLAVA, 23. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Slovački predsjednik IvanGasparovic u svom prvom obraćanju parlamentu pozvao je vladu da pružipotporu malim i srednjim poduzećima i na taj način se bori protivvisoke nezaposlenosti i siromaštva.
BRATISLAVA, 23. lipnja 2005. (Hina/Dpa) - Slovački predsjednik Ivan Gasparovic u svom prvom obraćanju parlamentu pozvao je vladu da pruži potporu malim i srednjim poduzećima i na taj način se bori protiv visoke nezaposlenosti i siromaštva.

Unatoč pritoku inozemnih ulaganja proteklih godina, stopa nezaposlenosti u zemlji "ostala je visoka", rekao je Gasparovic. "Najveći socijalni problem Slovačke je nezaposlenost".

Predsjednik je istaknuo postojanje velikog jaza u stopama nezaposlenosti među regijama, od 6 posto u Bratislavi do 30 posto u drugim regijama.

Slovački statistički ured izvijestio je o nacionalnoj stopi nezaposlenosti od 17,5 posto u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Gasparovic je napomenuo da oko 15 posto od ukupno 5,3 milijuna stanovnika Slovačke ovisi o socijalnoj pomoći, a 30 posto živi u stanovima koje subvencionira vlada.

Kako bi se suzbio takav trend, Gasparovic je predložio poticanje ljudi iz regija s visokom stopom nezaposlenosti da traže posao u drugim regijama. Dodao je da bi također vlada trebala pomoći malim poduzećima u tim regijama u pokretanju poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙