FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavol Paška posjetio Hrvatski sabor

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjskupolitiku slovačkog parlamenta Pavol Paška posjetio je u ponedjeljakHrvatski sabor, gdje ga je primio njegov potpredsjednik Luka Bebić,priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku slovačkog parlamenta Pavol Paška posjetio je u ponedjeljak Hrvatski sabor, gdje ga je primio njegov potpredsjednik Luka Bebić, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

U razgovoru su obojica izrazila zadovoljstvo dobrom političkom i parlamentarnom suradnjom Hrvatske i Slovačke.

Pavol Paška je istaknuo da svi politički čimbenici u Slovačkoj podupiru ulazak Hrvatske u EU, dodajući kako mu je žao što je početak pregovora odgođen, stoji u priopćenju.

Luka Bebić je rekao da je Hrvatska spremna za pregovore i da provodi potrebne reforme. Predložio je da Slovačka prenese Hrvatskoj svoja iskustva u pridruživanju NATO-savezu i EU-u.

Slovačko izaslanstvo na čelu s Pavolom Paškom razgovaralo je i s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku, koji je istaknuo da su odnosi Hrvatske i Slovačke odlični.

Slovački parlamentarci su rekli da je u postupku pridruživanja Slovačke Uniji važnu ulogu odigrao zajednički Odbor Europskog parlamenta i Slovačke.

Sa slovačkim izaslanstvom sastao se i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙