FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa: Dobit Lipovice 10 posto veća

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Skupština društva Lipovica d.o.o.prihvatila je danas izviješće Nadzornog odbora o poslovanju u 2004.prema kojemu je to društvo ostvarilo ukupan prihod od 104 milijunakuna, dok je dobit iznosila 6,5 milijuna kuna, odnosno 10,6 posto višenego godinu ranije.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Skupština društva Lipovica d.o.o. prihvatila je danas izviješće Nadzornog odbora o poslovanju u 2004. prema kojemu je to društvo ostvarilo ukupan prihod od 104 milijuna kuna, dok je dobit iznosila 6,5 milijuna kuna, odnosno 10,6 posto više nego godinu ranije.

Na Skupštini društva, koje je Vlada osnovala od dijela gospodarske jedinice "Lipovica" Kaznionice Lipovica-Popovača, kao punomoćnik Vlade sudjelovala je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Prema izviješću Nadzornog odbora, prihodi Lipovice od prodaje radijatora u inozemstvu, prije svega u Francuskoj, Austriji, Češkoj i BiH, porasli su za 44,4 posto.

Za modernizaciju opreme i investicijsko održavanje opreme utrošeno je 13 milijuna kuna, a Društvo je sufinanciralo zatvorski sustav s više od dva milijuna kuna, odnosno s dva posto od ukupnog prihoda, kao što je to propisano Izjavom o osnivanju trgovačkog društva.

Skupština društva prihvatila je prijedlog Uprave o uporabi dobiti koja nakon oporezivanja iznosi oko 5,2 milijuna kuna. Tako će se nešto više od dva milijuna kuna odvojiti za sufinanciranje zatvorskog sustava, a zadržana dobit Društva iznosit će 3,1 milijuna kuna.

U priopćenju iz Ministarstva pravosuđa, u kojemu je i održana Skupština društva, navodi se da će se i u idućem razdoblju nastaviti ulagati u proizvodnju, nove tehnologije, opremu i razvoj novog proizvodnog programa koji je već u pripremi.

U Lipovici d.o.o., koja je u isključivom vlasništvu Vlade, zaposleno je između 30 i 40 zatvorenika. To je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano temeljem Zakona o izvršenju kazne zatvora iz srpnja 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙