FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurotunnel cilja na godišnji rast prihoda od 2 posto

PARIZ, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik uprave Eurotunnela,operatera tunelom ispod La Manchea koji povezuje Francusku iBritaniju, cilja rast godišnjih prihoda za dva posto, kazao je uintervjuu za britanski list The Guardian uoči godišnje skupštinekompanije.
PARIZ, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik uprave Eurotunnela, operatera tunelom ispod La Manchea koji povezuje Francusku i Britaniju, cilja rast godišnjih prihoda za dva posto, kazao je u intervjuu za britanski list The Guardian uoči godišnje skupštine kompanije.

"Jacques Gounon rekao je da je njegov cilj zaustaviti pad prodaje i ostvariti godišnje povećanje prihoda od 2 posto", pišu te novine. "Namjerava napraviti novi pritisak za dobivanje potpore vlade tražeći sastanak s Upravom za transport i novoimenovanim francuskim ministrom za promet. Postavio je za cilj i dogovaranje refinanciranja s kreditorima do kraja listopada", dodaje se.

Eurotunnel će naknadno obavijestiti o fleksibilnom modelu plaćanja sličnom onome koji koristi britanski diskontni zračni prijevoznik easyJet, a koji omogućava putnicima ranije rezerviranje karata po jeftinijim cijenama.

U travnju je Eurotunnel o smanjenju svojih neto gubitaka u odnosu na lani za više od polovine. No, Gounon je upozorio da grupa mora izbrisati više od polovice svojih dugovanja teških devet milijardi eura ili će se 2007. suočiti sa stečajem.

Osobno se obvezao da će nadzirati pregovore sa 122 banke koje kreditiraju kompaniju, godinu dana nakon što su pobunjeni francuski investitori otpustili dominantnu britansku upravu i zamijenili je s dužnosnicima koje su odabrale male dioničarske organizacije. Gounon je u razgovoru za The Guardian inzistirao da banke moraju biti fleksibilne .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙