FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privatizacija rumunjske banke BCR privukla i CitiGroup, Credit Agricole i Millennium BCP

BUKUREŠT, 4. srpnja 2005. (Hina/APA) - Najavljena privatizacija velikerumunjske banke Banca Comerciala Romana (BCR) privukla je nakonfrancuskog Credit Agricolea i portugalskog Millenniuma BCP i američkikonzorcij koji čine CitiGroup i Texas Pacific, pišu rumunjski mediji.
BUKUREŠT, 4. srpnja 2005. (Hina/APA) - Najavljena privatizacija velike rumunjske banke Banca Comerciala Romana (BCR) privukla je nakon francuskog Credit Agricolea i portugalskog Millenniuma BCP i američki konzorcij koji čine CitiGroup i Texas Pacific, pišu rumunjski mediji.

Za kupovinu BCR natjecat će se po pisanju rumunjskog dnevnog lista "Bursa" i belgijska Dexia-Bank a zanimanje je pokazala i Bank Austria Creditanstalt (BA-CA).

Po važećem rokovniku privatizacije, potencijalni kupci trebali bi deklarirati zanimanje za kupovinu do 7. srpnja a najkasnije do 19. rujna trebali bi poslati obvezujuće ponude. Ravnatelj rumunjske agencije za privatizaciju AVAS Gabriel Zbarcea očekuje da će ugovor s novim vlasnikom BCR-a biti potpisan do 21. studenog.

Skupina ozbiljnih interesenata uključuje navodno i talijanske banke Unicredito i Intesu, Deutsche Bank, PNB Paribas, belgijski KBC i nizozemsko-belgijsku Fortis grupu.

BCR je s bilančnom svotom koja premašuje šest milijardi eura najveća rumunjska komercijalna banka i kontrolira više od jedne četvrtine rumunjskog tržišta. S 317 podružnica i više od 12 tisuća zaposlenih spada među najveće banke u jugoistočnoj Europi.

Prodaja većinskog udjela u BCR-u strateškom ulagaču najveći je privatizacijski projekt u Rumunjskoj u 2005., naglasila je rumunjska vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙