FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završetak vala velike privatizacije u Mađarskoj do kraja godine

BUDIMPEŠTA, 20. lipnja 2005. (Hina/MTI) - U tijeku je posljednji valvelike privatizacije u Mađarskoj koji bi mogao biti završen do krajagodine, piše u ponedjeljak mađarski dnevni list Nepszabadsag.
BUDIMPEŠTA, 20. lipnja 2005. (Hina/MTI) - U tijeku je posljednji val velike privatizacije u Mađarskoj koji bi mogao biti završen do kraja godine, piše u ponedjeljak mađarski dnevni list Nepszabadsag.

Državna agencija za privatizaciju APV tada će završiti svoj posao i vjerojatno će u budućnosti imati drugačiji oblik, rekao je Tamas Meszaros, predsjednik APV-a za taj list.

Na vladinom dnevnom redu privatizacije nalaze se, među ostalima, njezini udjeli u naftnoj kompaniji Mol, operateru zračne luke Budapest Airport, radiju i telekomunikacijama Antenna Hungaria, hipotekarnoj banci FHB, nacionalnom zračnom prijevozniku Malev i kompaniji za riječni prijevoz Mahart Passnave.

Očekuje se da će najviše prihoda donijeti privatizacija 75 posto udjela minus jedan glas u Budapest Airport-u, čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko stotina milijardi forinti, rekao je Meszaros. Odluka o prodaji očekuje se do studenoga.

Budućnost državnog udjela od 11,8 posto u naftnoj kompaniji Mol još je uvijek misterij. Mađarska vlada treba još odlučiti kada će ponuditi udjel na prodaju, kazao je.

Vlada također planira prodati Malev, rekao je Meszaros dodavši da bi zračnom prijevozniku bilo bolje u rukama privatnog investitora sa snažnom financijskom pozadinom za ulaganje u razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙