FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U okviru programa SPECTRA u MORH-u uručene IBM-ove diplome

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti UMinistarstvu obrane uručene su danas diplome polaznicima tečaja "IBMsistem administrator" za korisnike programa SPECTRA i djelatnikeMinistarstva obrane.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti U Ministarstvu obrane uručene su danas diplome polaznicima tečaja "IBM sistem administrator" za korisnike programa SPECTRA i djelatnike Ministarstva obrane.

Tečaj je organiziran u okviru Projekta izobrazbe korisnika SPECTRA-e i djelatnika MORH-a te temeljem sporazuma sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Organizator tečaja za djelatnike MORH-a, njih 14 od kojih dio ostaje u sustavu obrane, a dio odlazi u civile bio je IBM Hrvatska, a tečaj je provelo otvoreno učilište Algebra iz Zagreba.

Polaznici tečaja kojima su danas diplome o završenom informatičkom tečaju uručili državni tajnik u MORH-u Mate Raboteg i državni tajnik u ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić završili su zahtjevan informacijski tečaj IBM Advanced Career Education (ACE).

Janjić je najavio da će se takvi projekti nastaviti te da će se uskoro u saborskoj proceduri naći zakon o obrazovanju odraslih koji se bazira na ideji školovanja kroz cijeli život.

Raboteg je rekao da je program zbrinjavanja osoba koje napuštaju sustav obrane pokazao dobre rezultate. Iz sustava je bez socijalnih potresa izašlo oko 1800 ljudi koji su posebno zadužili državu i Oružane snage. Ljude je potrebno osposobiti za tzv. "drugu karijeru", istaknuo je Raboteg.

Inače, SPECTRA je program hrvatske Vlade pokrenut 2003. i jamči kvalitetnu pripremu i osposobljavanje izdvojenog osoblja tj. onog koji više ne mogu zadovoljiti kriterije MORH-a i Oružanih snaga. Programi potpore u okviru SPECTRA-e pretpostavljaju ekonomsku, financijsku i logističku podršku svih državnih institucija, kao i njihov aktivan angažman na svim razinama provedbe tog programa. Pojam "izdvojeno osoblje" uobičajen je u terminologiji zapadnih vojnih snaga, a odnosi se na osoblje koje napušta sustav i priprema se za drugu karijeru tj. posao u civilnom okruženju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙