FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvan razmatra novu zabranu uvoza govedine i SAD-a

TAIPEI, 13. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Tajvan će ponovo uvestizabranu uvoza govedine iz SAD-a ukoliko se potvrdi da je u toj zemljipronađen drugi slučaj oboljenja kravljeg ludila, priopćio je uponedjeljak tajvanski dužnosnik ministarstva zdravstva.
TAIPEI, 13. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Tajvan će ponovo uvesti zabranu uvoza govedine iz SAD-a ukoliko se potvrdi da je u toj zemlji pronađen drugi slučaj oboljenja kravljeg ludila, priopćio je u ponedjeljak tajvanski dužnosnik ministarstva zdravstva.

SAD je u petak potvrdio tu bolest kod starije krave, ali se čeka potvrda laboratorija iz Amesa u Iowi i laboratorija Weybridge u Engleskoj.

"Čekamo na rezultate iz engleskog laboratorija. Ukoliko bude pozitivan ponovo ćemo uvesti zabranu uvoza iz SAD-a", kazao je Chen Lu-hung.

Tajvan, nekada šesti uvoznik američke govedine, u travnju je ukinuo zabranu uvoza američke govedine bez kostiju, no Japan i Južna Koreja, prvi i treći uvoznici američke govedine, još uvijek ne dopuštaju povratak američke govedine na svoja tržišta.

Američko ministarstvo poljoprivrede je priopćilo da će im za testove trebati do dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙