FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište nekretnina u Istri: kvadrat apartmana 1480 eura

RIJEKA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Prosječna oglašena cijena kvadrataapartmana u Istri je 1480 eura, dok je prosječna cijena zemljišta 85eura po četvornom metru, pri čemu urbanizirana zemljišta dostižu i 350eura po kvadratu, rezultati su najnovije analize tržišta nekretnina uIstri.
RIJEKA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Prosječna oglašena cijena kvadrata apartmana u Istri je 1480 eura, dok je prosječna cijena zemljišta 85 eura po četvornom metru, pri čemu urbanizirana zemljišta dostižu i 350 eura po kvadratu, rezultati su najnovije analize tržišta nekretnina u Istri.

Analizu je tijekom dva tjedna nedavno proveo specijalizirani oglasnik za nekretnine "InfoNekretnine" iz Rijeke.

Najveći interes u posljednje vrijeme, naglašava se, vlada za kamenim kućama. Prosječna površina kuća koje je potrebno adaptirati je 111 četvornih metara a cijena po četvornom metru 442 eura. Četvorni metar adaptirane kuće prosječno je skuplji za 165 posto.

Cijene zemljišta, po istraživanju, stagniraju u posljednjih šest mjeseci, pri čemu je prosječna cijena 85 eura po četvornom metru. Urbanizirana zemljišta dosežu cijene i do 350 eura po metru.

Prosječna cijena apartmana je 1480 eura po četvornom metru. Njihova ponuda opada zbog slabije potražnje, prije svega kupaca iz inozemstva. Većina kupaca apartmana su hrvatski državljani a najveći interes je za apartmane od 30 do 50 četvornih metara s prosječnom cijenom od 60.000 eura.

Cijene stanova su uspoređene između Pule, Rovinja i Buzeta. U Rovinju je prosječna cijena četvornog metra stana 2435 eura, što je među najvišim cijenama u Hrvatskoj, u Puli je prosječna cijena četvornog metra stana 1105 eura, a u Buzetu 720 eura.

"InfoNekretnine" u rezultatima istraživanja navode da više od 80 posto kontaktiranih agencija za promet nekretninama smatra da su cijene nekretnina u Istri više za 20 do 30 posto od realne cijene. U dvije trećine agencija smatraju da će cijene nekretnina i nadalje rasti bez obzira na slabiju potražnju.

"InfoNekretnine" nakon dvije godine od izlaženja, sada izlaze na 80 stranica. Tvrtka održava web stranice s ponudom nekretnina a pokrenuli su i dvije radijske emisije u Puli i Rijeci vezane uz tržište nekretnina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙