FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Do kraja 2006. bez zaostataka u gruntovnicama

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Novi smjer u reformi zemljišnihknjiga omogućit će da se do kraja 2006. digitaliziraju svizemljišnoknjižni podatci i da se riješi svih 360 tisuća predmetakoliko ih je lani zatečeno u gruntovnicama, izjavila je danasministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Novi smjer u reformi zemljišnih knjiga omogućit će da se do kraja 2006. digitaliziraju svi zemljišnoknjižni podatci i da se riješi svih 360 tisuća predmeta koliko ih je lani zatečeno u gruntovnicama, izjavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Govoreći na otvaranju savjetovanja o aktualnostima u stjecanju i raspolaganju pravima na nekretnine, ministrica je rekla da je već nakon devet mjeseci reforme za 100.000 smanjen broj neriješenih zemljišnoknjižnih predmeta.

Ministarstvo pravosuđa s provedbom reformske politike na sređivanju zemljišnih knjiga započelo u rujnu prošle godine s ciljem izgradnja digitalne baze zemljišnih knjiga i rješavanja zaostataka.

Na taj će način, kazala je ministrica, proces sređivanja zemljišnih knjiga napokon doseći standarde pune zaštite ustavnog prava građana na nepovredivost vlasništva i postati važan oslonac hrvatskom gospodarskom razvoju.

Jednodnevno savjetovanje o nekretninama, kao objektima imovinskih prava, i aktualnostima u stjecanju i raspolaganju pravima na nekretninama organizirale su Narodne novine.

Savjetovanjem na kojem u zagrebačkom hotelu Westin sudjeluju profesori s Pravnog fakulteta i predstavnici sudova želi se obraditi probleme iz prakse kao i novine u zakonodavstvu važne za pravni promet nekretnina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙