FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečani koncert "Dječjih folklornih susreta Zagreb 2005."

ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Svečanim koncertom u Hrvatskomnarodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu na kojem je nastupilo 14 dječjihfolklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva, večeras je održansredišnji događaj 2. Dječjih međunarodnih folklornih susreta, koji seod 1. do 3. srpnja održavaju u Zagrebu.
ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu na kojem je nastupilo 14 dječjih folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva, večeras je održan središnji događaj 2. Dječjih međunarodnih folklornih susreta, koji se od 1. do 3. srpnja održavaju u Zagrebu.

U ime zagrebačkog gradonačelnika, pokrovitelja 2. Dječjih međunarodnih folklornih susreta, koncert je otvorila njegova zamjenica Ljiljana Kuhta Jeličić, ističući važnost održavanja te kulturne priredbe, poglavito zbog nastupa autohtonih hrvatskih folklornih skupina iz inozemstva koje ondje stoljećima čuvaju i razvijaju kulturu Hrvata.

U ime organizatora, Kulturnog umjetničkog društva "Preslica", nazočne je pozdravila predsjednica Nada Tuškan zahvaljujući pokrovitelju Gradu Zagrebu i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću te suorganizatoru - Turističkoj zajednici grada Zagreba što je ta važna kulturna priredba postala tradicionalna.

Na svečanom koncertu u HNK večeras su nastupile dječje folklorne skupine KUD "Frankopan" iz zagrebačkih Remeta, KUD "Mačkovec", KUD "Pleter" iz Dugopolja, KUD "Ivančice" iz Kutine, KUD "Šumari" iz Vinkovaca, KUD "Klek" iz Ogulina, DIF "Koprivnički Ivanec", KUD "Preslica" Blato-Zagreb, KUD "Marica" iz mađarske Szalante, "Verbychen'ka Berdyansk" iz Ukrajine, HUK "Lajčo Budanović" iz Subotice, "Hunyadi" iz mađarskog Solymara, "Grbarčieta" iz Bratislave i "Kinder Volkstanz Gruppe Seeboden" i "D'Bergler Baum Arriach" iz Austrije.

Na 2. Dječjim međunarodnim folklornim susretima Zagreb 2005. od 1. do 3. srpnja predstavlja se 14 dječjih skupina sa 550 sudionika iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Ukrajine te mladi iz hrvatskih autohtonih zajednica iz Slovačke, Mađarske i Vojvodine.

Foklorni susreti počeli su jučer koncertom stranih dječjih folklornih skupina na vanjskoj pozornici parka Maksimir, a prije večerašnjeg svečanog koncerta u HNK-u danas je održan mimohod skupina od HNK do Trga bana Jelačića, te njihov nastup na središnjem zagrebačkom trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙