FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

39. đakovački vezovi: održani Mali vezovi

ĐAKOVO, 26. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjih, 39. đakovačkihvezova danas su održani Mali vezovi, tradicionalna priredba kojaokuplja najmlađe sudionike te đakovačke smotre folklora.
ĐAKOVO, 26. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu ovogodišnjih, 39. đakovačkih vezova danas su održani Mali vezovi, tradicionalna priredba koja okuplja najmlađe sudionike te đakovačke smotre folklora.

Povorka mališana u narodnim je nošnjama u raspjevanom i veselom raspoloženju prošla od katedrale do velikoga šatora glavnom đakovačkom ulicom - Ulicom pape Ivana Pavla II.

U povorci Malih vezova središtem Đakova prošla je 21 folklorna skupina najmlađih, s više od 1000 sudionika. Osim malih sudionika iz KUD-ova Đakovštine, ovogodišnji Mali vezovi okupili su i sekcije najmlađih iz KUD-ova diljem Slavonije i Baranje, te ostalih krajeva Hrvatske, poput Volodera i Varaždina.

Mali vezovi svojevrsni su uvod u "velike" Đakovačke vezove, koji će svečano biti otvoreni u petak, 1. srpnja, ispred katedrale, a glavni dan je u nedjelju, 3. srpnja, kada će biti održana središnja priredba smotre - svečani mimohod svih sudionika.

U ovogodišnjem mimohodu gradskim središtem prodefilirat će 45 folklornih skupina iz svih krajeva Hrvatske i devet zemalja svijeta te okićene svatovske zaprege. Vezovi će biti zatvoreni u nedjelju navečer tradicionalnim izborom najbolje nošenoga narodnog ruha i završnom riječju gradonačelnika, predsjednika smotre.

39. đakovački vezovi održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića. Popratne priredbe održavaju se od 21. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙