FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smotra folklora "Sisački lipanjski susreti"

SISAK, 18. lipnja 2005. (Hina) - U Sisku je večeras, u organizacijiFolklornog ansambla "Ivan Goran Kovačić", održana tradicionalna 3.smotra folklora i narodnog stvaralaštva "Sisački lipanjski susreti" nakojoj je nastupilo devet folklornih društava iz Hrvatske koja izvodestilizirani i koreografirani folklor svih hrvatskih krajeva.
SISAK, 18. lipnja 2005. (Hina) - U Sisku je večeras, u organizaciji Folklornog ansambla "Ivan Goran Kovačić", održana tradicionalna 3. smotra folklora i narodnog stvaralaštva "Sisački lipanjski susreti" na kojoj je nastupilo devet folklornih društava iz Hrvatske koja izvode stilizirani i koreografirani folklor svih hrvatskih krajeva.

Smotra je održana pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Siska, a svečano ju je pred mnoštvom Siščana, okupljenih ispred Velikog kaptola na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića i uz sisačku Šetnicu, otvorila zamjenica gradonačelnika Ivanka Boras.

Boras se zahvalila Ivici Posavcu, predsjedniku ansambla "I. G. Kovačića" na entuzijazmu u organiziranju ovakvih folklornih susreta kojima se njeguje kulturno bogatstvo i baština Siska i sisačke Posavine, uspostavljaju kulturni i prijateljski odnosi i suradnja s brojnim kulturno-umjetničkim društvima iz ostalih gradova Hrvatske inozemstva.

Istaknula je da će nova gradska vlast nastaviti pomagati ansambl i "Sisačke lipanjske susrete", da će pomoći u organiziranju smotre iduće godine, te podržati vodstvo organizatora da smotra postane međunarodna i da Sisak bogatstvom svojeg folklora postane otvoreni europski grad kulture, odnosno grad folklora.

Uz ansambl domaćina, koji je izveo dio svog bogatog repertoara u kojem su nastupili i članovi dječje folklorne skupine s novom koreografijom, u programu su sudjelovali KUD-ovi "Sesvetska Sela" iz Sesveta, "Crkvari" iz Orahovice, "Matija Antun Relković" iz Davora, "Preporod" iz Dugog Sela, "Posavina" iz Budaševa, HKUD "Radost" iz Sela, te vokalno instrumentalni ansambli "Kolapjani" i "Kolapjanke" iz Siska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙