FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložbom Josipa Generalića otvoreni 11. Podravski motivi

KOPRIVNICA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Retrospektivnom izložbom slikaJosipa Generalića (Hlebine 1936. - Koprivnica 2004.) u Galeriji Muzejagrada Koprivnice, večeras su u tom gradu otvoreni 11. Podravski motivi- sajam naivne umjetnosti, starih obrta, folklora i kulinarstvaPodravine.
KOPRIVNICA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Retrospektivnom izložbom slika Josipa Generalića (Hlebine 1936. - Koprivnica 2004.) u Galeriji Muzeja grada Koprivnice, večeras su u tom gradu otvoreni 11. Podravski motivi - sajam naivne umjetnosti, starih obrta, folklora i kulinarstva Podravine.

Izloženo je Generalićevih 36 ulja na staklu, uglavnom iz slikareve zbirke i Galerije u Hlebinama, sa suvremenim motivima i likovima naslikanima u naivnoj maniri izvan uobičajenog predstavljanja podravskog sela, ljudi i običaja.

Izložbu slika Josipa Generalića, što će se u koprivničkoj Galeriji moći razgledati do kraja srpnja, otvorio je slikar Ivan Večenaj, kao "umjetnički gradonačelnik Koprivnice" za vrijeme trajanja Podravskih motiva.

Samu turističku i kulturnu priredbu - Podravske motive, koja će se ovog vikenda održati na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, otvorio je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, a nazočni su bili, uz ostale, potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koprivničko-križevački župan Josip Friščić te brojni građani Koprivnice, umjetnici i sudionici priredbe.

U središtu pozornosti su podravski umjetnici, njih 56, koji će na trgu izložiti svoja djela i prikazati slikanje na staklu.

Za tu prigodu Zrinski trg je uređen kao Koprivnički plac s kraja 19. stoljeća, sa sajmom starina, starinskih obrta, podravskom hižom i podravskim dvorištem.

U kulinarskom dijelu programa posjetitelji će u subotu u podne moći kušati pola kilometra Podravkina jegera, a navečer će se peći Podravkina maxi palačinka. Najavljen je i nastup KUD-a "Tanec" hrvatske manjine iz Pečuha u susjednoj Mađarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙