FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonska policija zaplijenila velike količine oružja i uhitila 17 osoba

SKOPJE, 2. srpnja 2005. (Hina) - U akcijama u posljednja dva dana udva albanska sela makedonska policija otkrila je i zaplijenila velikekoličine oružja, te uhitila 17 osoba, izvijestio je u subotuglasnogovornik makedonskog MUP-a Goran Pavlovski.
SKOPJE, 2. srpnja 2005. (Hina) - U akcijama u posljednja dva dana u dva albanska sela makedonska policija otkrila je i zaplijenila velike količine oružja, te uhitila 17 osoba, izvijestio je u subotu glasnogovornik makedonskog MUP-a Goran Pavlovski.

U pograničnom selu Dolno Blace makedonska policija u subotu je zaplijenila, između ostaloga, tri teške strojnice, 7 automatskih pušaka, 14 tromblonskih mina, 1 minobacač i 50 granata za ručni bacač, te 7 kombija punih krijumčarene robe.

U tom selu uhićeno je 13 osoba, protiv kojih će najvjerojatnije biti podnijete krivične prijave.

Ta policijska akcija, kao i akcija u petak u pograničnom selu Brest gdje je pronađena približno ista količina oružja, najavljena je aktivnost policije u cilju oduzimanja oružja koje pojedini građani nedopušteno drže, rekao je Pavlovski. U tom selu uhićene su 4 osobe koje su u subotu puštene.

Potpredsjednik Narodne demokratske stranke Albanaca Đezair Šakiri upozorio je da policijske akcije pogoršavaju sigurnosno stanje u Makedoniji.

On je na konferenciji za novinare u subotu izjavio da je akcija policije u selu Brest pogoršala stanje koje postaje alarmantno i slično onome u skopskom selu Kondovu. Šakiri tvrdi da je razlog tome nehuman odnos policije prema mještanima u provedbi akcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙