FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac: zastoj u realizaciji sporazuma SDSS-a i Vlade

VUKOVAR, 2. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća ipotpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) MiloradPupovac ustvrdio je danas u Vukovaru kako je od početka 2005. došlo do"značajnog zastoja u realizaciji sporazuma između SDSS-a i Vlade".
VUKOVAR, 2. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ustvrdio je danas u Vukovaru kako je od početka 2005. došlo do "značajnog zastoja u realizaciji sporazuma između SDSS-a i Vlade".

Uzroci tog zastoja pokušat će se otkloniti već u utorak na sastanku s premijerom Ivom Sanaderom i članovima njegova kabineta, najavio je Pupovac na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnog odbora SDSS-a.

"Taj zastoj i to ne bavljenje odredbama sporazuma je jednako opasno za Vladu kao i za nas", rekao je Pupovac.

Prema njegovim riječima građanima srpske nacionalnosti u Hrvatskoj unatoč sporazumu SDSS-a i Vlade "još uvijek nije vraćeno 887 stambenih jedinica, niti jedna lipa nije utrošena za stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskog prava, a potrošena su i sva sredstva za obnovu 3500 kuća od 4. do 6. kategorije oštećenja predviđena za cijelu ovu godinu".

"Predsjednik Vlade je javno iskazao svoju odgovornost za povrat imovine. Sada je početak sedmog mjeseca, a rok za povrat imovine je bio krajem prošle godine", ustvrdio je Pupovac dodajući kako je odavno istekao i rok za usklađivanje statuta općina, gradova i Županija sa Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

"Da se drugačije postupalo ne bismo imali situacije poput kninske i belomanastirske", rekao je.

"Ovdje nije riječ o povećanju postotaka ove ili one mirovine, već o tome hoće li ljudi imati svoj krov nad glavom", rekao je Pupovac ocijenivši kako "pitanje realizacije sporazuma s Vladom nije privatno pitanje SDSS-a, a još manje trojice zastupnika, već je to pitanje državne politike".

Prema njegovim riječima "ako netko može biti izigran, to može biti jedino država".

"Što se nas tiče, budite uvjereni da na osnovu svojih političkih opredjeljenja i političke orijentacije nećemo dopustiti da država bude izigrana", poručio je Pupovac dodavši kako SDSS "više nema vremena za čekanje".

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović ocijenio je kako "predsjednik Vlade Ivo Sanader mora prestati vapiti za nekim datumima te se okrenuti problemima unutar države".

"Premijer Sanader je u poziciji da poslije razgovora u utorak donese odluku o tome hoće li ispoštovati sporazum s SDSS-om. Ako to ne želi, onda javnost treba biti pripremljena na situaciju da Sanader izlazi iz tog sporazuma, a ne mi", rekao je Stanimirović.

Također je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je SDSS ostvario na lokalnim izborima rekavši kako će u onim sredinama u kojima izborni rezultati SDSS-a nisu bili dobri, morati doći do smjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙