FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čolak: Europska pučka stranka s pozornošću prati rad sabora HDZBiH

MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Aktualni predsjednik HDZBiH BarišaČolak u subotu je, obraćajući se izaslanicima na stranačkom saborukoji trebaju izabrati novo vodstvo HDZBiH, istaknuo kako Europskapučka stranka s iznimnom pozornošću prati zasjedanje stranačkogsabora.
MOSTAR, 4. lipnja 2005. (Hina) - Aktualni predsjednik HDZBiH Bariša Čolak u subotu je, obraćajući se izaslanicima na stranačkom saboru koji trebaju izabrati novo vodstvo HDZBiH, istaknuo kako Europska pučka stranka s iznimnom pozornošću prati zasjedanje stranačkog sabora.

Stranački sabor HDZBiH u subotu prvi je otkako je prošle jeseni HDZ BiH primljen u status promatrača Europske pučke stranke, najsnažnije stranačke grupacije u Europskom parlamentu.

Čolak je pozvao izaslanike Sabora da se pri izboru novog vodstva stranke ponašaju odgovorno aludirajući na upozorenja iz Europske pučke stranke u kojima se izražava protivljenje da se Dragana Čovića izabere za novog predsjednika stranke.

Izaslanici sabora HDZBiH u svojim diskusijama istakli su kako je potrebno izabrati novo vodstvo stranke koje će raditi u interesu hrvatskog naroda BiH, a ne u osobnom interesu pojedinaca iz vodstva stranke.

U diskusijama su također iznesena i otvorena protivljenja kandidaturi Dragana Čovića za novog predsjednika HDZ-a BiH jer, kako je naglašeno, on ima negativnu hipoteku odnosno optužnicu koja ga tereti za korupciju.

Više izaslanika je ljutito zamjerilo dosadašnjem vodstvu HDZBiH da se uopće ne zauzima za povratak Hrvata na područje Republike Srpske.

Također su se čule i optužbe da je dosadašnje vodstvo HDZBiH odgovorno što su odnosi sa sestrinskim HDZ-om u RH trenutačno najlošiji od utemeljenja tih dviju stranaka.

Sabor HDZBiH nastavlja rad i u popodnevnim satima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙