FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusko-kineska deklaracija o " svjetskom poretku u XXI stoljeću"

MOSKVA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin i njegov kineski kolega Hu Jintao potpisali su u petakdeklaraciju o "svjetskom poretku u XXI stoljeću" osudivši sve pokušaje"dominacije u međunarodnim poslovima" aludirajući na SjedinjeneDržave.
MOSKVA, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Hu Jintao potpisali su u petak deklaraciju o "svjetskom poretku u XXI stoljeću" osudivši sve pokušaje "dominacije u međunarodnim poslovima" aludirajući na Sjedinjene Države.

U toj zajedničkoj deklaraciji potpisanoj nakon summita u Kremlju, dvojica čelnika su potvrdila svoju privrženost "strateškom partnerstvu" i ukazali su na pokušaje "dominacije u svjetskim poslovima".

Oni su također razgovarali o sigurnosti u Središnjoj Aziji i o rusko-kineskoj suradnji u pogledu energije.

"Pojačavamo koordinaciju i suradnju na važnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, poput stabilnosti Središnje Azije, Šangajske skupine, reforme UN-a i nuklearnih problema na korejskom poluotoku", rekao je Hu nakon susreta.

"Pojačali smo obostranu podršku ključnim pitanjima, poput Tajvana i čečenskog problema koji zadiru u naše vitalne interese", precizirao je.

"Jedan od naših prioriteta je razvoj trgovinskih, industrijskih odnosa i naših ulaganja", rekao je Putin dodavši da Kina tradicionalno pripada u najvažnije gospodarske partnere Rusije.

Kineski predsjednik je stigao u četvrtak u Rusiju u 4-dnevni posjet tijekom kojeg bi trebao s Rusima razgovarati o gradnji naftovoda kojim bi se nafta transportirala iz Sibira prema sjeveru Kine.

Predsjednik Hua u subotu očekuju u Novosibirsku gdje će se sastati s dužnosnicima tog dijela Sibira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙