FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina i Rusija potpisale konačni sporazum o istočnoj granici

VLADIVOSTOK, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija i Kina potpisale sukonačni sporazum o trasi istočnog dijela njihove granice, okončavajućitime 40 godina pregovora, u četvrtak u Vladivostoku, na ruskom Dalekomistoku.
VLADIVOSTOK, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija i Kina potpisale su konačni sporazum o trasi istočnog dijela njihove granice, okončavajući time 40 godina pregovora, u četvrtak u Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov kineski kolega Li Zhaoxing potpisali su i razmijenili dodatak sporazumu o zajedničkoj istočnoj granici.

Radi se o dva posto od oko 4300 kilometara kinesko-ruske granice, koja prolazi preko nekoliko otoka u području Habarovskog.

Prošle godine, 14. listopada, prigodom posjeta Kini ruskog predsjednika Vladimira Putina, Peking i Moskva potpisali su prvi sporazum o ucrtavanju granica na Dalekom istoku, što je Putin nazvao "bitnim napretkom" jer je "prvi put u povijesti kinesko-ruskih odnosa cjelokupnost zajedničkih granica zakonski definirana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙