FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

LONDON - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw izjavio je u četvrtak da njegova zemlja ostaje i dalje "privržena turskom pristupanju Europskoj uniji" te podržao daljnje proširenje. Predstavljajući u britanskom parlamentu četiri ključna cilja britanskog predsjedanja EU-om, koje započinje u petak, Straw je rekao da će London "naporno raditi" kako bi se postigao sporazum o Financijskoj perspektivi za razdoblje 2007.-2013. godine. Rezultat tih pregovora mora biti "realističniji proračun", rekao je Straw.

DŽAKARTA - Najmanje su dvije osobe poginule, a 84 su ozlijeđene u četvrtak kada su se dva putnička vlaka sudarila tijekom popodnevne gužve u glavnom indonezijskom gradu, izvijestila je policija. Vlak s putnicima koji su se vraćali s posla u prigradska područja udario je u drugi putnički vlak koji je stajao na željezničkoj postaji u Džakarti, nakon čega je nekoliko vagona iskočilo iz tračnica.

MOSKVA/ZAGREB - Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao je u četvrtak u državni posjet Rusiji gdje će se sastati s najvišim ruskim dužnosnicima, javile su ruske novinske agencije. Stabilni razvoj rusko-kineskih odnosa odgovara interesima obje strane i važan je za mir i stabilnost u cijelom svijetu, navodi se u pisanoj izjavi za novinare kineskog predsjednika, a prenosi Interfax.

TOKIO - Sjeverna Koreja nastavila je rad na dva nuklearna reaktora koji je prekinut u skladu s primjenom sporazuma iz 1994. godine sa SAD-om, tvrdi u u četvrtak japanski dnevnik Nihon Keizai Shimbun. Po pisanju novina, koje citiraju američke vladine izvore, Pjongjang je obavijestio Washington "neizravnim kanalima" o nastavku rada, što je potvrđeno fotografijama koje je snimio satelit. Reaktori Yongbyon i Thaechon moći će poslužiti za izdvajanje plutonija, materijala bitnog za proizvodnju atomske bombe, upozorava dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙