FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija, Indija i Kina sklopile antiteroristički savez

MOSKVA, 2. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Tri najveće regionalne sile uAziji, Rusija, Kina i Indija, obvezale su u četvrtak da će osnovatistrateško savezništvo radi borbe protiv terorizma, krijumčarenja drogei drugih izazova sigurnosti.
MOSKVA, 2. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Tri najveće regionalne sile u Aziji, Rusija, Kina i Indija, obvezale su u četvrtak da će osnovati strateško savezništvo radi borbe protiv terorizma, krijumčarenja droge i drugih izazova sigurnosti.

"Trostrana suradnja između Moskve, Pekinga i New Delhija u njihovu je interesu i pozitivno utječe na međunarodnu situaciju", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je to izjavio na sastanku s kineskim i indijskim kolegama Li Zhaoxingom i Natwarom Singhom u istočnoj luci Vladivostoku.

Mjera ne znači ipak široku frontu protiv nekog određenog protivnika, naglasio je kineski ministar.

"Tri zemlje osnivaju strateško partnerstvo, no ono nije usmjereno protiv neke treće zemlje", rekao je.

Ostali vidovi suradnje odnose se na jačanje gospodarskih veza u prometu, poljoprivredi i energetici te zajedničko djelovanje u slučajevima prirodnih katastrofa. Riječ je o provedbi ranije inicijative bivšeg ruskog premijera Jevgenija Primakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙