FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski predsjednik doputovao u posjet Moskvi

MOSKVA/ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Kineski predsjednik Hu Jintaodoputovao je u četvrtak u državni posjet Rusiji gdje će se sastati snajvišim ruskim dužnosnicima, javile su ruske novinske agencije.
MOSKVA/ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao je u četvrtak u državni posjet Rusiji gdje će se sastati s najvišim ruskim dužnosnicima, javile su ruske novinske agencije.

Stabilni razvoj rusko-kineskih odnosa odgovara interesima obje strane i važan je za mir i stabilnost u cijelom svijetu, navodi se u pisanoj izjavi za novinare kineskog predsjednika, a prenosi Interfax.

"Osiguravanje dugoročnog i stabilnog razvoja dvostranih odnosa i podupiranje prijateljstva među narodima odgovaraju temeljnim interesima obje zemlje...", istaknuo je Hu.

Kineski predsjednik održat će razgovore sa svojim domaćinom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, u petak u Kremlju, javila je RIA Novosti. Predviđeno je da dvojica predsjednika potpišu zajedničku izjavu o svjetskom poretku u 21. stoljeću.

Očekuje se da će se tijekom svog posjeta Moskvi Hu također sastati s premijerom Mihailom Fradkovom kao i s predsjednicima Gornjeg i Donjeg doma ruskog parlamenta, Sergejem Mironovom i Borisom Grizlovom.

Kineski predsjednik završava posjet Rusiji u nedjelju i putuje u Kazahstan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙