FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mrvica i Slovenska filharmonija otvaraju Histria festival

PULA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Zajedničkim nastupom Maksima Mrvice iSlovenske filharmonije, kojom će ravnati Lovrenc Blaž Arnič, sutra ćese, u nazočnosti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, u pulskojAreni otvoriti 6. međunarodni ljetni Histria festival, najavljeno jena današnjoj konferenciji za novinare.
PULA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Zajedničkim nastupom Maksima Mrvice i Slovenske filharmonije, kojom će ravnati Lovrenc Blaž Arnič, sutra će se, u nazočnosti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, u pulskoj Areni otvoriti 6. međunarodni ljetni Histria festival, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Maksim Mrvica će se publici predstaviti izvedbom 2. klavirskog koncerta Sergeja Rahmanjinova te s nekoliko skladba "crossovera" s njegova drugog albuma "Varijacije". "Očekujem dobar koncert i punu Arenu", rekao je Mrvica.

On i njegov menadžer Mel Bush, koji je također bio na konferenciji za novinare, rekli su da uskoro odlaze na turneju u Japan, na kojoj će Mrvica u mjesec dana održati 19 koncerata klasičnih recitala. Mrvica je izvijestio da je u Londonu upravo završio svoj treći album "crossover" glazbe (koja spaja techno i dance s klasikom), koji će u rujnu izići u Aziji, a nešto poslije i u Hrvatskoj.

Inače do 3. rujna, do kada traje 6. Histria festival na rasporedu je čak 20 različitih programa. Već iduće subote u Areni nastupa i maestro Andrea Bocelli, a u kolovozu i Ruski carski balet i Sheffieldski simfonijski orkestar.

Ljubitelji pop-glazbe uživat će pak 1. kolovoza u pop-koncertu pjevačice Anastacie.

"Pula Histria festival sve više postaje glazbenom metropolom i nezaobilaznom postajom za sve ljubitelje dobre glazbe, i klasične, i pop-rock glazbe", zaključio je, govoreći o ovogodišnjem programu direktor Histria festivala Baskhim Shehu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙