FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački barokni festival od 2. srpnja do 1. kolovoza

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom baroknom festivalu(ZABAF), koji će se od 2. srpnja do 1. kolovoza održati u predvorjuKovićevih dvora, crkvi sv. Katarine i zagrebačkoj katedrali, uglednidomaći i svjetski glazbenici izvest će djela velikana barokne glazbe irijetko izvođenih hrvatskih baroknih skladatelja.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom baroknom festivalu (ZABAF), koji će se od 2. srpnja do 1. kolovoza održati u predvorju Kovićevih dvora, crkvi sv. Katarine i zagrebačkoj katedrali, ugledni domaći i svjetski glazbenici izvest će djela velikana barokne glazbe i rijetko izvođenih hrvatskih baroknih skladatelja.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Saša Britvić, ZABAF se održava drugu godinu u koprodukciji s brežičkim Festivalom, a posjetiteljima nudi autentične izvedbe i izvedbe na starim glazbalima.

Ovogodišnja zemlja partner ZABAF-a je Francuska, a kako je rekao zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, nakana je da ZABAF preraste u profiliran i suvremen ljetni festival koji će Zagreb ucrtati na bogatu europsku glazbenu kartu.

Festival otvara talijanski barokni ansambl Sans Souci pod umjetničkim vodstvom velikoga svjetskog majstora oboe Giuseppea Nalina.

Posjetitelji će također moći čuti i belgijski barokni ansambl Ausoniu, francuski vokalni ansambl za srednjoeuropsku glazbu Dialogos, koji vodi slavna muzikologinja Katarina Livljanić, helsinški Barokni orkestar, francuski barokni ansambl Le Parlement de Musique, britanski barokni kvartet Red Priest, Hrvatski barokni ansambl s vodećim francuskim dirigentom Herveom Niquetom, nizozemski vokalni ansamb Schola:Machaut. Zatim Danija Bošnjaka na poprečnoj flauti i Krešimira Hasa na čembalu, švedskog orguljaša Guanara Idenstama, britanski Kvartet Purcell, europski ansambl William Byrd, francuski barokni ansambl Le Poeme Harmonique, švedski barokni ansambl Villancico i Barokni orkestar Europske unije. ZABAF zatvara Hrvatski barokni ansambl i Komorni zbor "Ivana Filipovića", a na rasporedu će biti hrvatska i talijanska glazba 17. i 18. stoljeća.

Britvić je najavio kako će u Godini W.A. Mozarta 19. i 20. veljače prvi put u Zagrebu gostovati Bečka državna opera i Bečka filharmonija.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙